Thermowood

ПРОДУКТИ - Thermowood

Дознајте повеќе за Thermowood – имаат корист од предностите на дрвото и да заборавите нанејзините слабости! Thermowood е природен производ, целосно еколошки, како резултат на топлина третирано дрво. Во процес на производството, нема адитиви, зрачење, хемиски или природни супстанции кои се користат, само топлина и вода. Неговата карактеристична темна боја, со соодветни методи за завршна обработка, го зајакнува чувството на топлина и луксуз кој е веќе дадено од дрвото. Вистинската вредност на Thermowood се наоѓа во неговото однесување кога се користи и неверојатни својства кои ги наведуваме: Деформација: За разлика од нетретирано дрво, Thermowood димензиите ги одржува на релативно стабилно ниво по променаво влажноста, што резултира значително намалување на можноста за искривување или кинење. Биолошки отпор: Thermowood ги елиминира сите состојки кои сочинуваат храна за габи и бактерии, со што драматично се зголемува неговата биолошка издржливост. Механичка отпорност: Со Thermowood термичка обработка, механичките својства на дрвото не се значително погодени, туку и заради минимизирање на влажност, тие се прикажани малку подобри. Нарезници / заковаме: Поради промените во клеточна структура на дрвото, стабилноста на тоа кога се приковат и прицврстат е намалена. Ова може да се елиминира со користење на соодветни завртки од нерѓосувачки челик. Лепење: Лепилото капацитетотна дрвото не е под влијание на Thermowood термичка обработка. Цврстина: Во текот на процесот на производство Thermowood, цврстина според Бринел е зголемен во споредба со не-термички обработени производи. Заштита од пожар: Thermowood производи се во категоријата <класа D>, во согласност со европската регулатива EN 13501. Сепак, со користење на соодветни огноотпорни хемикалии, тие може да се надополнат со класа <А>. Изолација: Thermowood резултира со 20% поголема изолација на топлина, во споредба со нетретирано дрво. Одржување: надворешенообложување на Ѕидот бара одржување на секои 5 до 8 години, додека надворешните подови секои 1 до 1,5 години. Третман: Thermowood се третира како секој вид на дрво. Здравје и безбедност: Thermowood производи се природни и сосема безопасни за животната средина и за луѓето. Од сите горенаведени карактеристикиThermowood го прават идеален за рамки, обложување и надворешни подови, бидејќи нејзината стабилност покажува огромна отпорност на временските услови и сите природни непријатели на дрвото.