ПРОДУКТИ - Thermowood
 
Дознајте повеќе за Thermowood - имаат корист од предностите на дрвото и да заборавите нанејзините слабости!

Thermowood е природен производ, целосно еколошки, како резултат на топлина третирано дрво. Во процес на производството, нема адитиви, зрачење, хемиски или природни супстанции кои се користат, само топлина и вода.

Неговата карактеристична темна боја, со соодветни методи за завршна обработка, го зајакнува чувството на топлина и луксуз кој е веќе дадено од дрвото.

Вистинската вредност на Thermowood се наоѓа во неговото однесување кога се користи и неверојатни својства кои ги наведуваме:

Деформација: За разлика од нетретирано дрво, Thermowood димензиите ги одржува на релативно стабилно ниво по променаво влажноста, што резултира значително намалување на можноста за искривување или кинење.

Биолошки отпор: Thermowood ги елиминира сите состојки кои сочинуваат храна за габи и бактерии, со што драматично се зголемува неговата биолошка издржливост.

Механичка отпорност: Со Thermowood термичка обработка, механичките својства на дрвото не се значително погодени, туку и заради минимизирање на влажност, тие се прикажани малку подобри.

Нарезници / заковаме: Поради промените во клеточна структура на дрвото, стабилноста на тоа кога се приковат и прицврстат е намалена. Ова може да се елиминира со користење на соодветни завртки од нерѓосувачки челик. Лепење: Лепилото капацитетотна дрвото не е под влијание на Thermowood термичка обработка.

Цврстина: Во текот на процесот на производство Thermowood, цврстина според Бринел е зголемен во споредба со не-термички обработени производи.

Заштита од пожар: Thermowood производи се во категоријата <класа D>, во согласност со европската регулатива EN 13501. Сепак, со користење на соодветни огноотпорни хемикалии, тие може да се надополнат со класа <А>. Изолација: Thermowood резултира со 20% поголема изолација на топлина, во споредба со нетретирано дрво.

Одржување: надворешенообложување на Ѕидот бара одржување на секои 5 до 8 години, додека надворешните подови секои 1 до 1,5 години.

Третман: Thermowood се третира како секој вид на дрво.

Здравје и безбедност: Thermowood производи се природни и сосема безопасни за животната средина и за луѓето.

Од сите горенаведени карактеристикиThermowood го прават идеален за рамки, обложување и надворешни подови, бидејќи нејзината стабилност покажува огромна отпорност на временските услови и сите природни непријатели на дрвото.
 


Врати се на претходната страница
Последни новости
Добредојдовте на на ата њеб страна
Мателен се ГОРДИ TO можат да Ви посакаат Добредојде на својата нова Интернет страна. Се надеваме дека на ата њеб страна Вам ке Ви бидс корисна и дека ќе уживате во посетата. Ве молиме, погледнете го...